Warna Tema        
Saiz Tulisan -A A +A
 
TAYANGAN LANGSUNG PROSIDING
Prosiding Siasatan Kematian Nora Anne Quoirin
Saksikan Tayangan Langsung Prosiding Khas Kes Siasatan Kematian terhadap Nora Anne Quoirin di Mahkamah Koroner Negeri Sembilan bermula 24 Ogos 2020 hingga 28 Ogos 2020 dan 1 September 2020 hingga 4 September 2020 pada jam 9:00 pagi.
MAKLUMAN COVID 19
Makluman Terkini Mengenai Operasi Mahkamah Semasa Wabak Covid-19
Segala makluman terkini mengenai operasi Mahkamah semasa wabak Covid-19 boleh diakses disini.
Klik untuk baca selanjutnya.»lagi
Berita
Bekas penolong pengarah mengaku tak bersalah
BH Online - 
Bekas penolong pengarah mengaku tak bersalah

KUALA TERENGGANU: Bekas Penolong Pengarah SME Corp Terengganu mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen hari ini, atas empat pertuduhan salah guna kuasa bagi menyokong pengesahan kerja pembersihan bernilai RM29,700.

LHDN tuntut cukai lebih RM57 juta
BH Online - 
LHDN tuntut cukai lebih RM57 juta

KUALA LUMPUR: Kes saman tuntutan cukai pendapatan RM57.17 juta oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) terhadap bekas Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, diselesaikan secara baik.

Penganggur didakwa bunuh bapa kandung
BH Online - 
Penganggur didakwa bunuh bapa kandung

IPOH: Seorang penganggur dihadapkan di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas pertuduhan membunuh bapa kandungnya, di sebuah rumah di Jalan Besar K/B Gunung Rapat dua minggu lalu.

Prosecution applies for ‘in-camera’ proceedings in ex-spy chief’s CBT trial
The Sun Daily - 
Prosecution applies for ‘in-camera’ proceedings in ex-spy chief’s CBT trial

KUALA LUMPUR: The prosecution in the former Malaysian External Intelligence Organisation (MEIO) director-general Datuk Hasanah Abdul Hamid’s criminal breach of trust (CBT) case is applying for the proceedings to be heard ‘in-camera’ for 15 witnesses as it involves national security issues.

Syarikat Safie Ilias didenda RM23,000
BH Online - 
Syarikat Safie Ilias didenda RM23,000

KUALA LUMPUR: Syarikat milik usahawan kosmetik, Safiey Ilias hari ini ini didenda RM23,000 oleh Mahkamah Majistret di sini kerana menjual dan memiliki produk kesihatan yang tidak berdaftar dengan Kementerian Kesihatan (KKM).

Laporan Tahunan Badan Kehakiman
2018
2017
2016
2015
2014
2013
Mahkamah
Mahkamah Persekutuan
Mahkamah Agung telah ditubuhkan di bawah Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948. Mahkamah Agung digantikan dengan Mahkamah Persekutuan dan tiga Mahkamah Tinggi iaitu Mahkamah Tinggi Malaya, Mahkamah Tinggi Singapura dan Mahkamah Tinggi Borneo. »lagi
Mahkamah Tinggi
Di bawah Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948, Mahkamah Agung telah ditubuhkan dan terdiri daripada Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan. Mahkamah Agung kemudiannya telah digantikan dengan Mahkamah Persekutuan dan tiga Mahkamah Tinggi iaitu... »lagi
Mahkamah Rayuan
Di bawah Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948, Mahkamah Agung yang terdiri daripada Mahkamah Tinggi dan Mahkamah Rayuan telah ditubuhkan.»lagi
 
 
Mahkamah Rendah
Di bawah Perjanjian Persekutuan Tanah Melayu 1948, Mahkamah Rendah telah ditubuhkan melalui Akta Mahkamah Rendah 1948. Mulai 1 Jun 1981, penggunaan dan pemakaian Akta Mahkamah Rendah 1948 diperluaskan lagi kepada Sabah dan Sarawak. »lagi